Rent a car Beograd ZIM

Nekoliko stvari koje bi trebalo da znate pre rentiranja vozila

Vaš boravak u Beogradu i putovanje po Srbiji, može da bude mnogo lakše i lepše ukoliko unapred rezervišete rent a car. Automobil možete preuzeti na Aerodromu Beograd, u agenciji Zim ili nekoj drugoj adresi. Osim toga vozila vas mogu čekati i na autobuskoj i železničkoj stanici, u dogovoreno vreme. Kako bi bili upoznati sa uslovima renta a car kompanije, kao i uslovima osiguranja, koji se često razlikuju od agencije do agencije, bitno je da se unapred informišete i pročitate generalne uslove rentiranja vozila. Uslovi osiguranja se takođe razlikuju, razlike se uglavnom odnose na visinu eventualnog učešća u šteti, koje može biti od 300 - 700 eur, šta osiguranje pokriva, i još važnije u kom slučaju nešto ne pokriva. Jedan od klasičnih primera kod rent a car osiguranja, kada šteta nije pokrivena je ako se ošteti unutrašnjost automobila, na primer sedište se progori sa cigarom, kućni ljubimac iscepa sedište, ili ako se prospe nešto što ostavlja trajne mrlje. Sledeći problem može da bude u slučaju da se prevoze kabaste stvari, sva rent a car vozila su putnička, a ne teretna, tako da se pri utovaru i istovaru oštete plastike i sedišta. Takve štete, osim što je veoma skupo sanirati, one se događaju iz nepažnje klijenta, i to je razlog zašto nisu pokrivene osiguranjem. Nisu pokrivene čak ni dodatnim osiguranjem, koje klijent može da dobrovoljno zaključi pre rentiranja. Osim uslova i osiguranja bitno je da znate i kakav automobil vam je rezervisan, da li ima zimsku opremu, lance za sneg tokom zimskih meseci, zeleni karton, navigaciju. Svaka provera ovih detalja pre preuzimanja automobila vam olakšava i ubrzava proceduru iznajmljivanja i čini vaše putovanje opuštenijim.

Upoznajte se sa rent a car kompanijom
Pri iznajmljivanju vozila, potražite informacije o firmi kod koje želite da vozilo rentirate. Način poslovanja, prednosti, lokacija i radno vreme  su neke od uslova koji se razlikuju od firme do firme. Glavne razlike se nalaze u ceni usluge, tako da bi i to trebalo uporediti. Danas je internet dostupan svima i sve informacije se mogu vrlo lako i brzo dobiti, za razliku od nekih prošlih vremena kada se vreme gubilo uz bezbroj telefonskih poziva. Umesto toga, sada se u pretrazi unese "rent a car Beograd" ili "rent a car Belgrade" i odmah se dobije sve što vas zanima.

Pogledajte dostupne modele rent a car kompanija
Naredni potez je da pregledate opcije koje su vam na raspolaganju. Model koji vam treba definišete prema vašim afinitetima i potrebama. Rent a car firme poseduju raznovrsne vozne parkove, tako da mogu da se uklope i odgovore na sve želje i najzahtevnijih korisnika. Važno je napomenuti da sva rent a car vozila prolaze rigoroznu i svakodnevnu tehničku kontrolu, pre početka i nakon završetka svakog najma, počevši od čišćenja pa sve do redovnog i vanrednog servisiranja vozila. Naša flota je raznovrsna, od raznih modela sa automatskim menjačem do dizela tipa karava i poslovnih limuzina, putničkih kombija sa 8 sedišta.

Koja dokumenta su vam potrebna?
Što se tiče ličnih dokumenata, neophodno je posedovanje validne vozačke dozvole, lične karte ili pasoša, bilo da je izdata u Srbiji ili inostranstvu. Evropske vozačke dozvole važe, a za ostale zemje generalno zavisi od zemlje od govornog područja odnosno pisma, tako da ukoliko dolazite iz Kine, internacionalna vozačka dozvola vam je potrebna.

Kada se vraća iznajmljeno vozilo?

Preporuka je da uvek unapred, odnosno pre početka najma, detaljno precizirate vreme vraćanja vozila. Obično rent a car firme svaki dan računaju 24h kao obračunski period za 1 dan najma, dok svaki započeti čas nakon toga aktivira automatski novi dan najma. Mnoge rent a car firme nude samo uslugu najma vozila bez vozača. Drugim rečima, iznajmljuje se samo auto a vozač ste vi. Postoji i mogućnost rent a car vozila sa vozačem, koja je odlična opcija za ljude iz poslovnog sveta. Ta opcija je idalna i za sve one kojima je neophodno da ih neko odveze na jednu ili više lokacija, i ovu vrstu transfera Zim rent a car Beograd takođe nudi.