POŠALJITE UPIT I RENTIRAJTE VOZILO (MINIMUM 24H PRE POČETKA NAJMA)

Parkiranje rent a car automobila u Beogradu

Preporučujemo da prilikom iznajmljivanja automobila obratite pažnju na saobraćajne i parking propise. U centru Beograda, ZIM rent a car Vam nudi opciju plaćenog zonskog parkiranja u drugoj zoni, mesečno.

 

ZIM rent a car u Beogradu svojim korisnicima nudi mogućnost mesečnog parkiranja u centru grada   Pročitajte ovde korisne informacije i preporuke o parkiranju u centralnim gradskim ulicama Beograda.

 

 

Saobraćajne i parking kazne za renta car

 

Kazne za prekršaje tokom najma vozila uvek plaća zakupac. Saobraćajne kazne i kazne komunalne policije su mnogo više za službena vozila u koja se ubrajaju i rent a car automobili. Uvek se raspitajte o saobraćajnim pravilima jer rent a car agencija ima pravo da naplati svaku nastalu kaznu od depozita koji ste ostavili neplaćenu.

 

 

Kako funkcioniše parkiranje po zonama u Beogradu?

 

Pre nego što počnete da vozite po ulicama Beograda važno je da se upoznate sa pravilima zonskog parkiranja u centru. Parking mesta u centru su podeljena na tri zone – zelena, žuta i crvena. U zelenoj zoni je moguće zadržavanje vozila ukupno 3 sata i svaki započeti sat se plaća. U žutoj zoni se parkira dva sata, a u crvenoj sat vremena.

 

Plaćanje se vrši slanjem SMS poruke putem mobilnog telefona. U okviru svake obeležene zone na ulici postoje table sa detaljnim informacijama o parkiranju i načinu plaćanja.

 

Iznajmite manji gradski automobil - Panda, Corsa, Polo, Fabia

 

Ukoliko vam je potreban auto za gradsku vožnju i kretanje po centru Beograda, preporučujemo Fiat Pandu, Škodu Fabiju ili Opel Corsu ,koje ZIM rent a car u Beogradu ima u svojoj ponudi. Manji automobili su praktični tokom vožnje po gradu i lakši su za se parkiranje. Ukoliko ste odlučili da obilazite znamenitosti u centru srpske prestonice lakše ćete parkirati auto koji je manjeg gabarita. Manji gradski automobili su ekonomični jer ne troše puno benzina, a opet su i komforni da se u njima voze i do četiri osobe.

Za pet i više osoba, preporučujemo putnički kombi tipa Opel Vivaro 7+1 ili 8+1. Za putničke kombije važe isti uslovi parkiranja u zonama u centru grada.

 

Parkiranje iznajmljenog vozila u javnim garažama u Beogradu

 

Ako želite da se u centru Beograda zadržite više sati ili imate celodnevne obaveze, uvek možete da za parkiranje iznajmljenog automobila koristite neku od javnih gradskih garaža. U centru Beograda se nalazi osam javnih garaža koje su raspoređene na lokacijama sa kojih se brzo i lako stiže do svih značajnih mesta u gradu. Garaže su višespratne i rade non stop, a plaćanje parkiranja se vrši po svakom započetom satu.

 

Osim što automobil možete da preuzmete po sletanju na aerodrom Nikola Tesla, rent a car vozilo je dostupno za preuzimanje u centru grada, u ulici Tadeuša Košćuškog 28, kao i na lokacijama 160 beogradskih hotela i hostela. U ZIM rent a car u Beogradu su vam lako dostupne sve informacije o saobraćajnim i parking pravilima u Beogradu.