POŠALJITE UPIT I RENTIRAJTE VOZILO (MINIMUM 24H PRE POČETKA NAJMA)

Kako da vam parkiranje u gradu ne bude noćna mora

Sigurno ne biste voleli da na iznajmljenom automobilu zateknete kaznu za nepropisno parkiranje u centru grada. Preporučujemo da prilikom iznajmljivanja vozila obratite pažnju na saobraćajne propise i izaberete najjeftiniji rent a car. Beograd ima puno agencija za iznajmljivanje automobila, međutim, nemaju sve opciju plaćenog zonskog parkiranja.

 

ZIM rent a car u Beogradu svojim korisnicima nudi mogućnost mesečnog parkiranja u centru grada u drugoj parking zoni. Pročitajte ovde korisne informacije i preporuke o parkiranju u centralnim gradskim ulicama.

 

 

Saobraćajne i parking kazne

 

Kazne za prekršaje tokom najma vozila uvek plaća zakupac. Saobraćajne kazne i kazne komunalne policije su mnogo više za službena vozila u koja se ubrajaju i rent a car vozila. Uvek se raspitajte o saobraćajnim pravilima jer će rent a car u Beogradu naplatiti svaku nastalu kaznu od depozita koji ste ostavili prilikom rezervacije vozila.

 

Ako ste sleteli na aerodrom Nikola Tesla, rent a car vozilo, agencije ZIM rent a car, će vas čekati prema unapred dogovorenom vremenu. Ukoliko je potrebno da sa aerodroma idete pravo u centar, ne morate da brinete o parkiranju, jer ZIM rent a car obezbeđuje i besplatno parkiranje u drugoj zoni.

 

Kako funkcioniše parkiranje po zonama u Beogradu?

 

Pre nego što počnete da vozite po ulicama Beograda važno je da se upoznate sa pravilima zonskog parkiranja u centru. Parking mesta u centru su podeljena na tri zone – zelena, žuta i crvena. U zelenoj zoni je moguće zadržavanje vozila ukupno 3 sata i svaki započeti sat se plaća. U žutoj zoni se parkira dva sata, a u crvenoj sat vremena.

 

Plaćanje se vrši slanjem SMS poruke putem mobilnog telefona. U okviru svake obeležene zone na ulici postoje table sa detaljnim informacijama o parkiranju i načinu plaćanja.

 

Iznajmite manji gradski auto

 

Ukoliko vam je potreban auto za gradsku vožnju i kretanje po centru Beograda, preporučujemo manji auto za gradsku vožnju koje ZIM rent a car u Beogradu ima u svojoj ponudi. Manji automobili su praktični tokom vožnje po gradu i lakši su za se parkiranje. Ukoliko ste odlučili da obilazite znamenitosti u centru srpske prestonice lakše ćete parkirati auto koji je manjeg gabarita. Manji gradski automobili su ekonomični jer ne troše puno benzina, a opet su i komforni da se u njima voze i do četiri osobe.

 

Parkiranje iznajmljenog vozila u javnim garažama

 

Ako želite da se u centru Beograda zadržite više sati ili imate celodnevne obaveze, uvek možete da za parkiranje iznajmljenog automobila koristite neku od javnih gradskih garaža. U centru Beograda se nalazi osam javnih garaža koje su raspoređene na lokacijama sa kojih se brzo i lako stiže do svih značajnih mesta u gradu. Garaže su višespratne i rade non stop, a plaćanje parkiranja se vrši po svakom započetom satu.

 

Kako biste izbegli plaćanje novčane kazne i poneli samo lepe uspomene sa putovanja, opredelite se za najjeftiniji rent a car, Beograd je tad lak za parkiranje, jer ZIM rent a car u Beogradu obezbeđuje mesečno parkiranje u drugoj gradskoj zoni.

 

Osim što automobil možete da preuzmete po sletanju na aerodrom Nikola Tesla, rent a car vozilo je dostupno za preuzimanje u centru grada, u ulici Tadeuša Košćuškog, kao i na lokacijama 160 beogradskih hotela i hostela. U ZIM rent a car u Beogradu su vam lako dostupne sve informacije o saobraćajnim pravilima u Beogradu.