POŠALJITE UPIT I RENTIRAJTE VOZILO (MINIMUM 24H PRE POČETKA NAJMA)

Dobra rent a car agencija u Beogradu – kako izabrati?

U Beogradu trenutno posluje oko 500 rent a car agencija, od franšiza već dobropoznatih multinacionalnih kompanija, pa do malih preduzetnika koji imaju flotu od minimalnog broja vozila (tri vozila je zakonski minimum). Na internetu su skoro svi prisutni i predstavljaju se kao „najbolji“ i „najjeftiniji“. Kako ne biste kasno ustanovili da je stvarnost daleko drugačija, dajemo vam nekoliko saveta na šta je potrebno da obratite pažnju, pogotovo ako prvi put iznajmljujete automobil.

 

crvena i bela kola

 

Razlike u ceni i dodatni troškovi

 

Velike internacionalne rent a car agencije privlače klijente niskom cenom, koja nikada nije krajnja. Često je potrebno doplatiti za dodatno osiguranje, kako biste smanjili eventualno učešće u šteti, a koje i uz doplatu nije potpuno anulirano.

 

Osim dodatnog osiguranja koje nije obavezno, ali se nameće samo po sebi uz insistiranje službenika rent a car agencije, tu su i PDV 20%, doplata za zeleni karton koji inače sva rent a car vozila treba da imaju i druge doplate tipa sedište za dete ili GPS navigacija. Velika nelogičnost, a pogovo zimi kada su cene iznajmljivanja vozila niske, jeste upravo cena dodatne opreme kao što su lanci za sneg, sedišta za dete ili gps navigacija, koje klijent plaća više nego najam automobila. Nelogično nisku cenu najma mnoge rent a car agencije kompenzuju tom ektra visokom cenom dodatne opreme, pa čak i dodatnom naplatom zimskih guma koje su inače obavezne po zakonu.

 

Šta kad dođe do oštećenja rent a car automobila?

 

Ukoliko dođe do oštećenja na automobilu, kod većih agencija učešće je iznos depozita koji je u ovom slučaju veliki i premašuje realnu vrednost štete, jer iznos depozita može biti i preko 1000€. Kod manjih i srednjih agencija to nije slučaj, eventualno učešće u šteti je dosta manje, a inicijalni depozit koji se ostavlja pri preuzimanju automobila. Depoziti za srednju klasu se kreće između 300 – 500€, pa samim tim eventualno učešće je mnogo manje.

 

Rent a car bez depozita

 

Može se naći i ponuda rent a car bez depozita, međutim to su uglavnom starija vozila, sa mnogo pređenih kilometara, često neodržavana, od rent a car agencija bez iskustva. Osim toga, vozila koja se nude bez depozita u mnogo slučajeva su vozila koje prodaju autoplacevi i iznajmljuju se dok se ne prodaju, pa im je i stanje tako, loše. Ti automobili uglavnom nemaju pomoć na putu, a nemate pravo ni na zamensko vozilo u slučaju kvara, a često ni obaveznu opremu u automobilu.

 

Kako prepoznati i izabrati dobru rent a car agenciju?

 

Preporučujemo lokalne rent a car agencije kojima je iznajmljivanje automobila pretežna delatnost, a ne dodatna ili sporedna i koje su na tržištu već dugi niz godina, sa dobrom reputacijom i dugogodišnjim iskustvom. 

 

Na internetu su dostupne informacije kao i komentari prethodnih klijenata, pa nije loše ni to proveriti.

 

Ukoliko dolazite u Beograd avionom, i agencija čiji uslovi i cena vam odgovaraju, nema kancelariju na Aerodromu Nikola Tesla, nemojte to da vas obeshrabri. Predstavnik rent a car a će vas čekati sa tablom-vašim imenom, a automobil će biti na parkingu aerodroma. Na isti način automobil se vraća, predstavnik vas čeka u unapred dogovoreno vreme, na parkingu aerodroma.

 

Ukoliko se odlučite za ZIM Rent a car agenciju, budite sigurni da nećete pogrešiti. Mi vodimo računa o svim detaljima tako da vam iskustvo iznajmljvanja vozila bude što prijatnije, bez bespotrebnih troškova i briga.